uspjeh u učenju i studiranju

Uz pomoć Vastua, imat ćete više koncentracije, poboljšat će vam se pamćenje, te ćete brže i jasnije izražavati svoje znanje (npr. na ispitu). Umne sposobnosti se drastično povećavaju boravkom u Vastu prostorima.

Mnogo ljudi se pitaju kako da njihova djeca poboljšaju ocjene, ali i da to naučeno znanje trajno ostane dio njihove osobnosti.

Kako biste našli rješenje, prvo trebate saznati što Vašu djecu odvlači od učenja. Pitajte ih npr. da li je to TV, internet, nervoza ili jednostavno ne vole učiti.

Ako se igračke ili video igre nalaze u Vastu zoni učenja, svaki put kada sjednu u tu zonu da uče, biti će izloženi iskušenju da se počnu igrati. Ukoliko je ta zona “odrezana”, biti će u iskušenje da izađu na svježi zrak i igraju se sa prijateljima.

Postavljanjem TV-a, računala, igračaka i videoigara na mjesta koja su dozvoljena Vastu pravilima, omogućit ćete svojoj djeci značajnije uspjehe.

Da bi se djeca fokusirala na učenje, njihove knjige i sredstva za učenje moraju biti smješteni u Vastu zoni učenja. Ukoliko to nije moguće, možemo koristiti Vastu korektivne tehnike za uravnoteženje Vastu zona i time pobošati njihovu koncentraciju i pamćenje. Također će zapamtiti više informacija u manje vremena, i jasno će pokazivati naučene koncepta tijekom ispita. Tako će iskoristiti svoj puni potencijal.