ljubav i odnosi rastu

Dobri odnosi u obitelji i sustavi vrednovanja su najvažniji faktori u našem životu. Ako se to pokvari, život postaje vrlo depresivan. Svrha izgradnje Vastu doma je održavanje, rast i napredak odnosa u obitelji.

Obiteljske vrijednosti, ljubav i odnosi su pod direktnim utjecajem Vastu zone predaka. Ako se odgađaju vjenčanja, ako postoje problemi u braku ili je poremećena ravnoteža odnosa u obitelji, ili postoje poteškoće kod začeća, dobri odnosi u obitelji  i vrijednosni sustav oslabe, onda je ovo primarna Vastu zona na koje se treba fokusirati.

Po vedskoj filozofiji, sposobnosti se prenose genetski s oca na sina. Zato se ta zona smatra i zonom sposobnosti. Za održavanje ravnoteže i odnosa u obitelji, sposobnosti su važnije od emocija. Ako se u toj zoni nalazi WC i/ili ako je ta zona “odrezana”, tada se odnosi u obitelji i sposobnosti ukućana naruše. Bez obzira na trud koji ulažete, nikako ne možete održati dobre veze u obitelji. U takvim situacijama obavezno je proći 4 koraka transformacije prostora ako su objekti, prostorije, ili je kompletna vastu zona odnosa oštećena.