Mantre su izgovorene riječi na jeziku sanskrit. One služe da se u našem energetskom polju, koje je osnova za naše zdravlje, pojave frekvencije koje ne postoje ili da se sinhroniziraju ako su u kaosu (i uzrokuju bolesti). Mantre se koriste i kao sredstvo za jačanje pozitivnih planeta, kao i za transformiranje negativnih i aktivaciju neutralnih planeta.

Na isti način kao kad se prolije crno vino, dijete će krpom samo razmrljati vino po podu, dok će odrasla osoba pokupiti to vino (i očistiti pod)., jačaju se ili aktiviraju energije planeta – NAMJEROM

Mantre se izgovaraju 108 puta dnevno. Pitali smo učitelja je li stvarno potrebno baš 108 puta izgovoriti pojedinu mantru, a on je odgovorio: “Ako vam se ne žuri izgovorite ju 108 puta, a ako sada želite promijeniti svoju sudbinu, tada to uradite 3, 9 ili 27 puta po 108 puta”.

Svaka planeta ima “dobre” i “loše” osobine – energije pa ćemo ih u ovome postu upoznati te mantru koja će nam služiti kao lijek:

Sunce (nedjelja) – Surya Gayatri mantra

Pozitivni aspekti Sunca djeluju na čast, dušu, ego, individualnost, jastvo, osobnu moć, prosvjetljenje, status, tijelo i zdravlje. 
Potiču se dostojanstvo, jasnoću duha, lakoću, oštrinu, prodornost, profinjenost, utjecaj i vodstvo.

Uklanjaju se bijes, despotizam, destruktivnost, egocentričnost, neosjetljivost, okrutnost, pompoznost, ponos, provokativnost i tvrdoglavost.

OM –
BHASKARAYA VIDMAHE
MAHA ĐUTIKARAYA DHIMAHI
TANNO ADITYAH PRACODAYA AT

 

Mjesec (ponedjeljak) – Chandra Gayatri mantra

Pozitivni aspekti Mjeseca djeluju na dom, društveno ponašanje, duh, intuiciju, javnost, obilje, osjećaje, putovanja i slavu.
Potiču se brzina, mekoća, nježnost, pokretnost, predanost, prilagodljivost, profinjenost, senzualnost, srdačnost, stvaralaštvo, suosjećanje i zaštita.

Uklanjaju se bezvoljnost, hladnoća, nemarnost, nesigurnost, nestabilnost, pasivnost, površnost, stidljivost, zabrinutost i zloća. 

OM –
PADMADH VAĐAYA VIDMAHE
HEMARUPAYA DHIMAHI
TANNO SOMAH PRACODAYA AT

 

Mars (utorak) – Mangal Gayatri mantra

Pozitivni aspekti Marsa djeluju na aktivnost, akutne bolesti, energiju, hrabrost, logiku, nekretnine, neprijatelje, nezgode, obranu (vojne i agresivne aktivnosti), povrede, rane i operacije, snagu i svađe.
Potiču se dinamizam, junaštvo, organizacija, pokretnost, prodornost, spontanost i točnost.

Uklanjaju se agresivnost, arogancija, bijes, destruktivnost, grubost, impulsivnost, kukavičluk, nametljivost, nasilnost, nebriga, nepouzdanost, osvetoljubivost i svadljivost.

OM –
VIRADH VAĐAYA VIDMAHE
VIGHNA HASTAYA DHIMAHI
TANNO BHAUMAH PRACODAYA AT

 

Merkur (srijeda) – Buddha Gayatri mantra

Pozitivni aspekti Merkura djeluju na diplomaciju, govor, intelekt, logiku, prijateljstvo, posredovanje, pisanje, prilagodljivost i trgovinu.
Potiču se brzina, izražajnost, lakoća, mladolikost, neutralnost, optimizam, razigranost i tananost.

Uklanjaju se brbljavost, cinizam, dvoličnost, materijalizam, neodlučnost, neiskrenost i zaboravnost.

OM –
GHAĐADH VAĐAYA VIDMAHE
SUGAHASTAYA DHIMAHI
TANNO BUDDHAH PRACODAYA AT

 

Jupiter (četvrtak) – Guru Gayatri mantra

Pozitivni aspekti Jupitera djeluju na bogatstvo, djecu, mudrost, obrazovanje, odnos s Božanskim, pravdu, sreću, učenike i učitelje, vrline, znanje, cjelovitost.
Potiču se cjelovitost, (duhovno) vodstvo, mir, moralnost, nepristranost, poniznost, razumijevanje, tolerancija, širenje, uređenost i zadovoljstvo.

Uklanjaju se isključivost, neiskrenost, posesivnost, pogrešne procjene, predrasude, škrtost i težina

OM –
VRIŠABHA DHVAĐAYA VIDMAHE
GRNIHASTAYA DHIMAHI
TANNO GURU PRACODAYA AT

 

Venera (petak) – Sukra Gayatri mantra

Pozitivni aspekti djeluju na čistoću, glazbu, ispravno ponašanje, ljepotu, ljubav, okultno znanje, ostvarivanje želja, partnere i odnose, plodnost, poeziju, sve vrste stvaralaštva, šarm, udobnost, umjetnost, vozila, zadovoljstvo i životno obilje.
Potiču se izražajnost, mekoća, originalnost, profinjenost, suradnja, strastvenost, stvaralaštvo, uglađenost.

Uklanjaju se ljubomora, nemoralnost, opsjednutost, pohlepa, pretjeranost, zasjenjenost i zaluđenost.

OM –
AŠVADH VAĐAYA VIDMAHE
DHANURHASTAYA DHIMAHI
TANNO ŠUKRAH PRACODAYA AT

 

Saturn (subota) – Sani Gayatri mantra

Pozitivni aspekti djeluju na duhovnost, tugu, pouzdanost, trajnost, dugovječnost, smrt, starost, gubitak, ograničenja, težak rad, odvojenost, sporost, kronične bolesti, stvari iz zemlje (rude) i nekretnine (zemlja, ne građevine).
Potiču se ustrajnost, uslužnost, jednostavnost, skromnost, izdržljivost, vjernost i dubina.

Uklanjaju se niskost, sebičnost, bezosjećajnost, sitničavost, glupost, tupost, lijenost, neodgovornost, bezobzirnost, nepoštenje, zloba, hladnokrvnost i izopačenost.

OM –
KAKADH VAĐAYA VIDMAHE
KHADGA HASTAYA DHIMAHI
TANNO MANDAH PRACODAYA AT

 

Rahu (subota) – Varaha Gayatri mantra

Pozitivni aspekti djeluju na preobrazbe i promjene svih vrsta, strast, vezanost, nestalnost, grubost, nasilnost, neočekivane događaje, zbunjenost, tragedije i psihičke poremečaje. Potiče širenje uma i vizije, pokretnost, brzo shvaćanje, brz uspon, nepopustljivost, inteligenciju.

Uklanja destruktivnost, razdvojenost, bezrazložnu buntovnost, fanatizam, čudnovatost (“otkačenost”), nepostojanost, prikrivanje, zamagljenost uma, nestrpljivost, optuživanje i odustajanje.

OM –
NAGADH VAĐAYA VIDMAHE
PADMAHASTAYA DHIMAHI
TANNO RAHUH PRACODAYA AT

 

Ketu (utorak) – Ketu Gayatri mantra

Pozitivni aspekti djeluju na duhovne uvide, matematičke sposobnosti, neočekivane događaje, neprijatelje, oslobođenje od karme, otrove i lijekove, pad, povrijede, špijune i tajnost.
Potiče brzinu, prodornost, logičnost, inteligenciju, slobodu, diskreciju, vodstvo i točnost.

Uklanja destruktivnost, neugodu, nemir, nepotrebnu tajanstvenost, paniku, užas i strah, morbidnost, abnormalnosti, propadanje i zatvorenost duha i tijela.

OM –
AŠVADH VAĐAYA VIDMAHE
ŠULAHASTAYA DHIMAHI
TANNO KETUH PRACODAYA AT

 

Gayatri mantra (Swami Nardanand)

Aum Bhur Bhuva Svah
Tat Savitur Varenyam
Bhargo Devasya Dhimahi
Dhiyo Yo Naha Prachodayat

Gayatri Mantra (GUY-ah-tree) is one of the most known and beneficial of the ancient Sanskrit mantras. Gayatri is a mantra of physical, emotional, and mental healing, purifying the subtle karmas, protection from the onslaught of obstacles, and of spiritual awakening or Selfrealization.

 

Mahamrityunjaya mantra – mantra besmrtnosti (Swami Nardanand)

Om Tryambakam Yajamahe
Sugandhim Pushtivardhanam
Urvarukamiva Bandhanan
Mrityor Mukshiya Maamritat

Mahamrityunjaya Mantra (maha-mrityun-jaya) is one of the more potent of the ancient Sanskrit mantras. Maha mrityunjaya is a call for enlightenment and is a practice of purifying the karmas of the soul at a deep level. It is also said to be quite beneficial for mental, emotional, and physical health.

Mahamrityunjaya mantra se obraća Rudrama koji podržavaju našu pranu da se ne okrenu od nas i tako ne prestanu da održavaju preko prane naša tela u životu. Jedno od dodatnih značenja Mahamritunaje je da ona ne služi samo da nas održi u životu već i da ako moramo da odemo služi da znanje koje smo stekli u ovom životu prenesemo i u sledeći…