Uvjet za sudjelovanje na tečaju za Alkemičare prostora je uspješno završena obuka za Vastu arhitekte i detaljno usvojeno znanje, što se dokazuje s 30 Vastu projekata.

Za majstorski stupanj Alkemičara prostora je obavezno da je polaznik u svakodnevnom životu meditant, vegetarijanac, posvećen svom osobnom razvoju na svim nivoima postojanja.

Tečaj traje 15 dana, a radi se na otvorenom prostoru i prirodi (stanuje se u hotelu, planinskoj kući ili morskom odmaralištu obavezno s bazenom i mogučnošću paljenja logorske vatre) u direktnom kontaktu s elementima prirode.

Udaljenost od svakodnevnog života i buke je krucijalna kako bi se s meditacijom moglo nesmetano uroniti u sebe i iskustvom spoznati djelovanje elementarnih sila i planeta.

Budući da se radi o Intenzivu koji polaznika spaja s višim dimenzijama postojanja, a za to je potrebna stalna usredotočenost na prostorne i vremenske manifestacije (povlačenje u sebe i koncentracija na viđeno) upotreba mobilnih telefona i kompjutera je striktno nepoželjna.

Intenziv počinje svakodnevno 2 i pol sata prije izlaska sunca i traje do 22 sata. Sredinom dana je pauza za odmor i uživanje u ljepotama prirode. Dolazak na odredište je dan prije početka tečaja, sluša se kratko predavanje kao uvod u tečaj i polazi na spavanje.

Posebnost Vastu tečaja za Alkemičare prostora je ta da se stečeno znanje sa prijašnjih stupnjeva, (fizička razina stvarnosti) koristii na višim razinama egzistencije (astralnom = 4D i kauzalnom nivou = 5D). Na taj način, polaznici u praksi, korištenjem duhovnih tehnika (meditacija, vizualizacija, programiranje viših dimenzija prostora i vremena uz mantre) djeluju na elemente, finu materiju i energiju, koja će se u materijalnom svijetu manifestirati kao živi Vastu organizam.

Budući da je zavjesa koja sputava spoznaju većim dijelom skinuta prolaskom kroz treći stupanj, na Intenzivu majstorskog stupnja polaznici po prvi puta koriste alkemiju prostora za stvaranje balansa ne koristeći nikakva materijalna pomagala, a alkemija prostora se integrira u samo biće polaznika.

Za potrebe tečaja za alkemičare prostora nisu potrebni nikakvi nacrti, ni alati. Tečaj se bazira pretežno na meditacijama i mantrama. Polaznici na Intenzivu dobivaju kratku brošuru sa svim opisanim radnjama i USB stick s ispravno izgovorenim mantrama u vidu mp3 datoteka za korištenje kod kuće.

Polaznici na tečaju dobivaju inicijacije u Vastu Alkemičara, uputstva za osobni razvoj u trajanju od najmanje 9 mjeseci, što podrazumijeva samostalne vježbe i rad s elementarnim silama.

Nakon uspješno savladanih svih teoretskih i praktičnih znanja kandidati dobivaju certifikat o osposobljenosti za titulu “Vastu alkemičar prostora”.

PROGRAM RADA:

Objašnjenje uvjeta

Budući da se Intenziv bazira na uvidima našim trećim okom u energije prostora i manipulacijama tim energijama na način da će se koristiti na sveopće dobro, od krucijalne je važnosti da je polaznik svesrdni zagovornik ahimse.

U praksi, to znači da ne želi nikome naškoditi ni na koji način, te da ne pravi nikakve kompromise vezano uz bilo čiji interes (vlastiti ili interes klijenta) smanjujući time vrijednost stečenog znanja u kreiranju svetog prostora.

To ujedno podrazumijeva da polaznik podjednako cijeni život na svim razinama: sebe, druge ljude, hranu i piće koju jede, životinje i biljke s kojima svakodnevno dolazi u kontakt, kao i elementale i ostala bića iz viših dimenzija.

Proces aktivacije planetarnih energija

Dnevni raspored rada se oslanja isključivo na prirodne tokove prostornih i vremenskih energija, tako da je nemoguće unaprijed opisati točan raspored rada dok se ne definira prvi radni dan.

S obzirom na činjenicu da svaki dan vladaju drugačije energije u prostoru (kao što su to prepoznali svi drevni narodi), polaznici tečaja se upoznaju sa suptilnim energijama i razinama postojanja, uče njihovo prepoznavanje te korištenje spoznatog u svakodnevnom životu i radu.

Budući da nedjeljom dominiraju (najjače su izražene) energije Sunca, ponedjeljkom Mjeseca, utorkom Marsa, srijedom Merkura, četvrtkom Jupitera, petkom Venere i subotom Saturna, normalno je očekivati da se tim danima posvećuje posebna pažnja baš pripadajućim planetama i energijama.

Tijekom dana u razmacima od približno 2 i pola sata izmjenjuju se dodatno i podfaze svih ostalih planeta, pa je važno da se barem dva puta svjesno prođe kroz sve faze i podfaze izmjena planetarnih energija.

Proces aktivacije pet elemenata

Na Intenzivu se prolazi kroz pokazne vježbe aktivacije pet elemenata. Dobivaju se mantre, uvježbava se njihov izgovor i pokazuju radnje koje je potrebno kod kuće vježbati daljnjih 9 mjeseci.

Polaznici kod kuće nastavljaju naučenim vježbama stvarati i pohranjivati koherentno vibrotornu energiju u svojem tijelu.